„Ez volt az első versenyem” – interjú Pétervári-Molnár Bendegúzzal.

2022-ban a Nemzetközi Budapest Kupa Regatta és evezős évadnyitó gróf Széchenyi István emlékverseny szervezőség már külön divíziót indít egypár evezősök számára az Óbudai-sziget/Nagy-Duna pálya szakaszon. Az indulók között találjuk Pétervári-Molnár Bendegúzt, kétszeres olimpikon, egyetemi és tengeri evezős világbajnokunk, vele készítettünk most interjút a felkészülésről, de leginkább az évadnyitóhoz fűződő emlékeiről.

Hogy megy a felkészülés, mikor mentek vízre?

Jól megy, gyakorlatilag 4-5 hete kezdtem újra a rendes edzéseket az olimpia óta. Sok keresztedzést csinálok, kerékpár, jégkorong, falmászás. Az evezés sosem állt meg az elmúlt pár évben, igyekszünk mindig vízen lenni.

Indulsz az évadnyitón szkiffben, mit vársz a versenytől?

Igazából csak jól szeretném érezni magam, de természetesen minden versenyt meg szeretne nyerni az ember, amin elindul.

Korábban már indultál a Budapest Kupán szkiffben, milyen tapasztalat volt, hogy emlékszel vissza rá?

Jó élmény volt, kemény verseny és még a pozícióért is meg kellett harcolni a keskeny Duna ágban, mert akkor még nem üldözéses szisztéma volt. Szeretem a hosszabb távokat, kicsit máshogy fáradok el rajtuk, de nagyon élvezem. Talán kicsit taktikusabb is a hosszabb táv. Az üldözéses szisztémát annyira nem szeretem, mint a hagyományos versenyeket, mert számomra jobb úgy versenyezni, hogy mellőlem indulnak az ellenfelek, de igazából nagy bajom nincs velük. A Budapest Kupa pályája viszont elég trükkös, nagyon örvényes és gyors folyású, aki nem szokta ezt meg annak elég meglepő lehet.

Fotó: Sebestyén Soma

Mikor indultál először ezen a versenyen?

Szerintem ez volt az első evezős versenyem, ahol kiel boatban indultam, Apukával (Molnár Zoltán Lopez – a szerk.), mindenképp jó élményként él a fejemben.

És végül arra vagyunk kíváncsiak, miért szereted ezt a versenyt, miért jó ide jönni?

Nagyon jó a hangulat, oldottabb sokkal, mint egy átlagos verseny amin indulni szoktam itthon. Sok olyan emberrel találkozom akivel amúgy ritkán látjuk egymást.

Fotó: Czucz Bálint, Sebestyén Soma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .