december 6, 2015

Elnöki köszöntő

Kedves Látogató, kedves Evezősök!

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet a Magyar Evezős Szövetséggel és a Budapesti Evezős Szövetséggel közösen 2023-ban is megrendezi az Evezős Évadnyitó gróf Széchenyi István Emlékversenyt és a Nemzetközi Budapest Kupa nyolcas és női négypár versenyt!

A gróf Széchenyi István Emlékverseny már több, mint 30 éve a magyar evezős évad hivatalos évadnyitó versenye. A Budapest Kupáért 3,6 kilométeres távon, 4 hajónyi indítási távolsággal üldözik majd egymást a hazai és nemzetközi csapatok. A verseny, a maga nemében egyedülálló hazánkban. A napi szinten edző, első vonalbeli versenyzők mellett a veterán csapatok képviseltetik magukat legnagyobb számban.

A versenyen 2022-ben több, mint 90 csapat nevezett, tizenkettő régióbeli és azon túli országból!

Nagy öröm számunkra, hogy 2022-ben is része volt a „Capital Cup” nyolcas körversenynek, amit közösen indítottak a szervezők a „WienerAchter” bécsi és az „Universitna Regata” pozsonyi nyolcas versenyek rendezőivel. A körverseny célja, hogy összehozza a régió evezőseit és felhívja a figyelmet az evezős, sportra ezáltal segítve a sportág fejlődését! A 2015/16-os körversenyre Zágráb a „Nyolcasok a Száván – Eights on Sava” versennyel csatlakozott, majd a 2017/2018 évadra Prága a Head of Prague versennyel, ami mutatja kezdeményezés sikerességét! Évtizedek óta ez az első közösen rendezett evezős körverseny a régióban. Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a régió evezőseit, miközben népszerűsítjük a sportágat és kellemes időtöltést szerzünk résztvevőknek és a versenyre kilátogatóknak!

Bízunk benne, hogy ismét egy nagy sikerű evezős versenyt rendezünk a 23. szent János Pápa parkban, Budapest szívében, amelyen találkozhatunk Önnel is!

Üdvözlettel,

Denk András

Cseh Ottó 

Vanczák Gergely

Elnök,

Budapesti Evezős Szövetség

Denk András

Elnök,

Magyar Evezős Szövetség

 Elnök,

Danubius Nemzeti hajós Egylet