Elindult a nevezési időszak!

Február 29-ig tudtok nevezni

Idén április 4-én kerül sor a már 10. (!!!) Nemzetközi Budapest Kupa Regattára, amely hagyományosan az evezős évadnyitó 30. gróf Széchenyi István emlékverseny is egyben.  Mint azt sokan közületek visszatérőként tapasztalhattátok, a verseny a hazai evezős élet egyik legnagyobb versenyévé nőtte ki magát az elmúlt tíz évben.

Fotók: Bőr Bence és Sebestyén Soma

Tíz év, számtalan eredmény

A verseny tíz éves története alatt megváltoztatta az elmúlt harminc év evezős kultúráját itthon. Katalizátorként szolgált abban a folyamatban, amelynek eredményeként ma már tavasszal, a vízre szállások kezdetétől nagy számban készülnek felnőtt, ifi és masters csapataink nyolcas hajókban. A Capital Cup Regatta Tour alapítójaként sikerült bekapcsolnunk a versenyeket a pezsgő európai evezős masters és klub szintű evezés forgatagába. Évente 60-80 darab nyolcas vesz részt a versenyen, ami 8-12 országból 500-700 versenyzői létszámot jelent. Kötelező részvétellé vált az evezés szeretőinek és óriási élmény a sporttal ismerkedőknek.

Újdonság: skiffek a vizen!

2020-ban a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség és a Budapest Evezős Szövetség alkotta szervezőség először a Budapest Kupa történetében külön divíziót indít egypár evezősök számára az Óbudai-sziget/Nagy-Duna pálya szakaszon. A 25 versenyzőben limitált versenyben minden résztvevő egy korcsoportban indul, a férfi és női versenyzőket díjazzák csak külön.

Mostantól 2020. február 29-ig lehet regisztrálni a versenyre, várjuk a hazai és külföldi csapatok nevezését nyolcasban, női négypárban és először a verseny történetében egypárban!

>>ITT TUDSZ NEVEZNI<<

Nevezési információkért KATT ide!

Fotók: Bőr Bence és Sebestyén Soma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .