Rajt és hajócsere lista Budapest Kupa 2017

2017-ben 78 hajó egység nevezett be a 7. Nemzetközi Budapest Kupára. 3 divízióban versenyezve 2017. április 1-én az evezősök elfoglalják a Duna budapesti szakaszát.

Az eseményre 2017-ben is rekordszámban neveztek versenyzők, 13 női négypár és 65 nyolcas evezőshajó rajtol az egyre nagyobb jelentőségű nemzetközi regattán. Összesen 632 beülővel fognak versenyezni, sok versenyző többször is rajthoz áll. Elsősorban magyar és osztrák versenyzők méretik meg magukat több versenyben a 4500 méter hosszú természetes verseny pályán. A legfiatalabb versenyző 14 a legidősebb 68 éves.

A Nemzetközi Budapest Kupa Regatta az ország legnagyobb nemzetközi evezős versenye, melyet a gróf Széchenyi István emlékverseny keretében rendeznek meg. 12 országból érkeztek nevezések.

A verseny része a Capital Cup verseny sorozatnak, mely összekapcsolja Zagrab  (Eights on the Sava), Budapest (Budapest Kupa Regatta) és Bécs (Wienerachter) nemzetközi üldözéses nyolcas versenyeit. A 2017/2018-as évdtól kezdve Prága (Head of Prague) is csatlakozik a körversenyhez. A csapatoknak 2 versenyen részt kell venniük a 3-ból, hogy pontokat gyűjtsenek. Az első két évadot a Győr Atlétikai Club nyerte, jelenleg a HAVK Mladost (Zagrab) vezeti a bajnokságot.

Divizió és rajtlista 2017 Budapest Kupa

Hajó cserék 2017 Budapest Kupa

Jean-Christophe Rolland (Fisa Elnök), Annamarie Phelps (Brit Evezős Szövetség elnök) és Horst Nussbaumer (Osztrák Evezős Szövetség) lesz a verseny, a Magyar Evezős Szövetség és a rendező Danubius Nemzeti Hajós Egylet vendége díszvendége a kiemelkedő esemény alkalmából.

Március 31-én ünnepélyes gála vacsorára kerül sor az InterContinental Budapest szállodában, mellyel az evezős évad kezdetét ünneplik a szervezők.

Jegyek foglalhatóak (35€/fő) kérjük vegyék fel a kapcsolatot Vimi Zitával () további információkért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .