76 nevező az idei Budapest Kupán

Tegnap lezáródott az idei regattára történő nevezés, 76 regisztráció érkezett be. Mivel néhány egységgel még egyeztetünk, így nevezésük egyelőre függőben van, de amint beérkeznek, meghaladjuk a tavalyi nevezőszámot.

Az induló egységek több, mint fele férfi, szűk egyharmada női és a maradék csapatok vegyesben indulnak. Nemcsak a nemek összeülésével készül azonban vegyes egység, hiszen arra is lesz példa, hogy egy hajóban indulnak több nemzet képviselői. 12 országból érkeznek résztvevők, a magyarok után Olaszországból és Németországból a legtöbben, még Mongoliából is képviseltetek magukat a versenyen. A vegyes csapatokat olasz-magyar és német-magyar versenyzők alkotják, utóbbiak szimplán “Germangarians” néven vonulnak be a Budapest Kupa történelmébe.

A nevezések nagy része master, illetve nyílt felnőtt kategóriában érkezett, de szép számban indulnak fiatalok is, illetve a hagyományoknak megfelelően egyetemi egységek.

Amatőrök között idén is elindul a Valyo csapata, akik a Duna-part felértékelésén dolgoznak különböző művészeti, szórakoztató, figyelemfelkeltő programokkal és installációkkal. A DNHE CSepp a Tenger egysége a fogyatékkal élőkkel karöltve alakított egységet, ezzel lehetőséget adva nekik is a versenyzésre. A csapatból 6 résztvevő a Pilisi Gyermekotthon lakója, akik kicsi koruk óta rendszeresen jártak a Csepp a Tengerben Alapítvány táboraiba és egyéb programjaiba. Először 2015-ben eveztek fixüléses tízevezősben a DNHE jóvoltából (kormányos és segítő volt: Lovász Benedek), azóta többször indultak a Hív a Dunán, illetve gig-négypárban a gurulóüléses evezős technikát is elkezdték megismerni. Idén tanmedencében megkezdték a felkészülést, és nagy cél a Budapest Kupán való részvétel nyolcasban.

A nevezések meghatározó része 8+-ra érkezett, a női 4x-ak mellett láthatunk 8x+-kat is. Van, aki régi motoros a versenyen, van, aki először vesz részt, sőt, olyan lengyel egység is lesz, akik idén még nem tudnak vízre menni a verseny előtt az időjárás miatt, így kíváncsian várják a verseny kimenetelét.

Mi is számoljuk már visszafele a napokat, találkozunk március 17-én!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..