Lezárult a nevezés – az első információk

Kedves Evezősök!

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy az idei Evezős Évadnyitó 26. Széchenyi István Emlékverseny és 6. Nemzetközi Budapest Kupa iránt ismét jelentős az érdeklődés. 10 országból neveztek csapatokat: Magyarország, Németország, Hollandia, Anglia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Olaszország, Lengyelország mellett Szerbia evezősei képviseltetik magukat. Szinte az összes hazai klub indul a Budapest Kupáért. A szomszédos országokból szép számmal jönnek ismét csapatok. A térségből rajthoz áll az osztrák WRC LIA, Dunaubund Wien, WRC Pirat, de rajtuk kívül még a világbajnok Sinkovic testvérek klubja, a HAVK Mladost is visszatér versenyezni Budapestre.

De nem csak a szomszédos országokból jönnek csapatok, hanem a messzi Németországból, Lengyelországból, Hollandiából, sőt Angliából is gépre, majd április 2-án vízre szállnak. Külön megtiszteltetés, hogy a Thames Rowing Club is a nevezettek között van. Ők, d 2015-ben Európa legjelentősebb nyolcas üldözéses versenyén a Head of the River Race-n összesítettben a 9. helyet szerezték meg 330 induló közül.

Immár 5. éve vesz részt a Budapest Kupán az olasz olimpikon, többszörös olimpiai és világbajnoki helyezett Marco Penna és csapata. De a Canottieri Mincino – San Cristoforo – Can. Napoli – Can. Posillipo versenyegyesülésből létrejött nyolcasban rajta kívül még több korábbi világbajnok és világbajnoki helyezett is evez. Szeretik a Budapest Kupát és minden évben szívesen visszatérnek.

Ha már világbajnokság, az LTA-AK kategóriában ergométeres világbajnok Szokolics Szabolcs a győriek veterán nyolcasában fog rajthoz állni. A paraevezést ezen kívül olasz versenyzők is képviselik, akik normál mezőnyben kívántak starthoz állni! A torinói SC Armida versenyzőit külön köszöntjük és figyelni fogjuk a teljesítményüket!

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén egy teljesen amatőr csapatot is a részt vevők között tudhatuk. A VaLyo (Város és Folyó Egyesület) a Budapest Kupán indulnak először evezős versenyen és gyakorlatilag a regatta miatt kezdtek el 3 hete evezni tanulni.

Szóval a teljesség igénye nélkül idén 2 női egyetemi, 2 női U17, egy női U19, 3 női felnőtt, masters E ill. C kategóriában 1-1 nyolcas nevezett, míg női masters nyolcpárban D kategóriában indulnak a hölgyek. A női nyolcasok mellett 3 női U19, 2 női felnőtt és egy női masters F kategóriás négypár nevezett. Férfiaknál 10 felnőtt, 6 masters B kategória, 3 masters C kategória, 3 masters D kategória, 1 masters E kategória egy U17, 3 U19, 3 egyetemi és egy amatőr nyolcas csapat indul. A regattán vegyes csapatok is részt vesznek, MixMasters A kategóriában 2, MixMasters B kategóriában 3, MixMasters C ill. E kategóriában 1-1 és MixMasters D kategóriában 2 nyolcas, míg Mix U17-ben 2 kormányos négypár áll rajthoz.

Mindenkinek örömökben gazdag felkészülést kívánunk! Az Orrlabda.hu és a szervezői csapat mindent megtesz, hogy idén is felejthetetlen élményben részesüljön mindenki! Találkozunk április 2-án!

BudapestCupdijkioszto2015

BudapestCup_Club list_EventsList_v3

Nevezok 20160306

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .