KAPJ EL, HA TUDSZ – Üldözéses evezős verseny a Dunán + Promo VIDEO 2016

Sohasem látott népszerűségnek örvend a margitszigeti Danubius Nemzeti Hajós Egylet és a Magyar Evezős Szövetség által április 2.-ára szervezett Nemzetközi Budapest Kupa Regatta.

Az 1920- as évek óta megrendezésre kerülő HEAD OF THE RIVER angol regatta mintájára létrehozott magyar üldözéses futam, a 26. gróf Széchenyi István emlékverseny keretén belül csupán hat éve debütált elsőként mindössze 2 nyolcassal. Idén ez a szám már 60 fölé nőtt. A verseny célja, hogy visszaemelje Budapestet a nemzetközi evezős életbe, felpezsdítse az anno 60-as évekig igen aktív helyi amatőr és elit evezős társadalmat és hogy bemutassa: az evezés mindenki számára elérhető testmozgás, mely bármely korban elsajátítható és űzhető.

Idén sok tekintetben sikerült felülmúlni a tavalyi évet a szervezőknek.

Több, mint 10 ország amatőr és profi csapatai állnak rajthoz különböző kategóriákban. A tavalyi győztes Győri SVEK egységének keményen meg kell majd küzdeni a győzelemért, hiszen a tavaly őket követő bécsi 1. WRC LIA és a Csepel is itt lesz, sőt az 3-szoros olimpikon olasz Marco Penna és a legnevesebb olasz evezős klubok ex világbajnokaiból és olimpikonjaiból összeálló csapata mellett, idén vízre száll a nemrég a Head of the Riveren 360 indulóból 37. helyen végzett  MEC/CSEPEL/SZEGED versenyegyesülés ifjúsági csapata is. A verseny történetében először, az Oxford Brooks University és a Leander RC után a már említett 2016- os Head of the Riveren harmadikként célba érő patinás klub, a Thames Rowing Club evezősei is részt vesznek a versenyben. A magyarországi klubokkal együtt küzdenek a Hajógyári sziget óbudai csücskétől induló és a Margitsziget budai oldalán végződő 4500 méteres dunai szakaszon a Németországból, Hollandiából, Angliából, Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Olaszországból, Lengyelországból és Szerbiából érkező 550 evezőssel.

LTA-AK kategóriában 2016-ban paraevezős ergométeres világbajnoki címet szerzett Szokolics Szabolcs a győriek veterán nyolcasában fog rajthoz állni. A paraevezést ezen kívül az SC Armida látássérült olasz versenyzői is képviselik. A Valyo  – (Város és Folyó Egyesület) is nevezett a versenyre és vállalta, hogy csupán egy hónap alatt elsajátítja az evezés egyébként nem túl bonyolult technikáját, ezzel üzenve a víz közelben élő közösségnek, hogy az evezés valóban mindenki számára elérhető aktivitás, ami a nyugalmat és  természet közelségét hozza el a sportolónak.

A verseny szervezői adománygyűjtésbe kezdtek UNICEF gyermekvédő programjai számára! Az alábbi linken lehet további információkat szerezni az ügyről:  crowdfunding.justgiving.com/BudapestCupRegatta vagy a budapestcupregatta.com oldalon.

A versenyt a Kelemen Kabátban zenekar is támogatja! Ttöbben is evezősök a bandából, ezért is adták „Nyári gyerekek” c. dalukat a verseny promóciós videójához, illetve a zenekar énekese Horváth Boldizsár személyesen is jelen lesz a versenyen.

Minden érdeklődőt várunk április 2-án a Margitszigeten!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .